Categorii

Producători

Informaţii

Instructiuni de utilizare şi întreţinere al produselor comercializate de gonefishing.ro

1. Intretinerea şi utilizarea lansetelor şi undiţelor

  • Deschiderea lansetelor şi vergilor telescopice se va realiza treptat, element cu element, începând de la vârf şi terminând cu baza. Nu se va forţa întinderea tronsoanelor mai mult decât este permis. Strângerea lansetelor şi a vergilor telescopice se va face treptat, element cu element, de la bază la vârf. Strângerea se va efectua cu grijă, evitându-se lovirea inelelor unul de celălalalt. După fiecare utilizare, înainte de strângere, trebuie curăţat fiecare tronson prin ştergere cu o cârpă umedă şi apoi cu una uscată. La transport, se va utiliza de fiecare dată capacul de plastic pentru protejarea inelelor lansetei.
  • Pentru lansetele ale căror tronsoane se mufează, mufarea şi demufarea tronsoanelor se va face prin tragere şi nu prin răsucire. Pentru transport, la toate tipurile de lansete, se va utiliza husa de protecţie din material textil.
  • Fiecare lansetă şi undiţă are inscripţionată acţiunea (A) sau puterea de aruncare, exprimată în grame sau în livre. Se va avea în vedere, ca în timpul pescuitului greutatea totală a liniei pentru pescuit să nu depăşească valoarea maximă a acţiunii inscripţionate pe corpul lansetei. În caz contrar există pericolul ruperii lansetei sau a vergii. De asemenea, utilizarea unei linii cu o greutate între limitele admise (inscripţionate pe lansetă) duce la o funcţionare optimă a lansetei sau a vergii.
  • În timpul pescuitului se va evita forţarea lansetei prin mânuirea bruscă şi în forţă a acesteia, preferând un drill mai lung, ce va creşte durata de viaţă a lansetei.
  • Pentru lansetele şi undiţele din carbon se va avea în vedere evitarea oricărei lovituri, orice contact mecanic putând conduce la fisurarea tronsonului atins, atunci când este în sarcină.
  • Se vor respecta de asemenea toate inscripţionările şi atenţionările de pe lansetă, inclusiv cele care nu permit utilizarea acestora în timp ce fulgeră sau sub instalaţii electrice de medie sau înaltă tensiune.

 

2. Întreţinerea şi utilizarea mulinetelor

  • Atunci când utilizaţi mulinete trebuie evitată utilizarea acestora în regim de forţă, fapt ce poate conduce la solicitarea peste limitele admise a unor componente ale acestora. În timp, acest mod de utilizare conduce la uzură prematură şi chiar la distrugerea unor componente ale mulinetelor. De asemenea, trebuie evitate şocurile mecanice.
  • Se recomandă curăţarea mulinetelor după fiecare utilizare, prin ştergere, împiedicându-se astfel pătrunderea murdăriei şi a umezelii. Utilizarea monofilamentului sau firului textil inscripţionat pe tambur va conduce la o bună funcţionare a acesteia.

 

3. Întreţinerea şi utilizarea avertizoarelor sonore şi optice pentru pescuit

Trebuie evitată pătrunderea umezelii în interiorul avertizoarelor, fapt ce conduce la arderea circuitului electric din interior. Această recomandare este valabilă şi pentru unitatea receiver aflată în dotarea seturilor de avertizoare wireless. Dacă nu se utilizează avertizoarele pentru o perioadă mai lungă de timp, scoateţi bateriile din interiorul acestora. Depozitaţi avertizoarele în locuri cu temperatură constantă, ferite de umezeală.

 

4. Întreţinerea şi utilizarea bărcilor gonflabile

Umflarea bărcilor trebuie făcută doar cu pompa cu care acestea sunt dotate. Bărcile nu vor fi umflate peste limita admisă. Întotdeauna se va lua în considerare limita maximă admisă. Atunci când se utilizează în barcă obiecte ascuţite, acestea trebuie utilizate cu grija, pentru a nu deteriora accidental compartimentele gonflabile ale bărcii. La intrarea sau la ieşirea din apă, barca nu va fi târâtă indiferent de tipul solului existent. De asemenea, în cazul folosirii bărcii în ape puţin adânci, se va evita atingerea corpului bărcii de obiecte tăioase, ascuţite.

 

5. Întreţinerea şi utilizarea corturilor

La montarea corturilor se va evita tensionarea excesivă a legăturilor şi fermoarelor. După fiecare utilizare, înainte de a strânge cortul, acesta trebuie şters şi lăsat să se usuce dacă este umed. Acestea sunt operaţiuni obligatorii pentru prelungirea duratei de exploatare al oricărui model de cort. Nu se vor utiliza obiecte ascuţite sau tăioase în interiorul cortului. Nu se va aprinde focul şi nici nu se vor folosi surse de căldură pe bază de flacără în interiorul cortului.

 

6. Întreținerea scaunelor, meselor și a paturilor pliante

Scaunele și paturile pliante sunt proiectate pentru o greutate de 100 kg. Mesele pliante sunt proiectate pentru un maxim de 10 kg. În utilizarea lor se vor evita șocurile, iar în cazul în care sunt ude, trebuiesc uscate și apoi pliate pentru a evita putrezirea acestora. În cazul murdăririi, curățarea se va face fără perii aspre și fără substanțe chimice puternic clorurate.


Plateste in siguranta cu cardul prin EuPlatesc la gonefishing.ro Plateste in siguranta cu cardul prin Mobilpay la gonefishing.ro Viziteaza site-ul gonefishing.ro - articole pescuit pe ShopMania www.price.ro - your shopping expert SSL
SSL